Kramar i massor på Alla hjärtans dag..............



Hoppas att ni haft en underbar Alla hjärtans dag, den är i å för sig inte slut än, det kan fortfarande hända en massa underbara saker. Själv har jag umgåtts med familjen hela dagen, ätit lite chokladhjärtan och smarrat på semlor.

Jag hade ju tänkt att åka på möbelmässan igår, men nu kom det andra saker emellan så jag kom aldrig dit, men jag kan ändå berätta och visa Sir Paul Smiths´s utställning - se collaget nedan.

I en del av utställningen visade Sir Paul Smith upp saker som han under många år fått skickat till sig av en okänd person. Varför visste han egentligen inte, men han tyckte att det var lite kul eftersom personen fortsatte år ut och år in och att det alltid är olika saker som kommer. Dessutom är aldrig sakerna inslagna utan adress och frimärken är satta direkt på sakerna.



Vad tycker ni om de här tapeterna, väldigt vågat må jag säga. Men himla snyggt som en fondvägg kanske....

Tjingeling för idag // C

Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair




Stockholm Furniture Fair är en fackmässa som arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässan är världens största mötesplats för nordisk design. Här hittar man det mest kompletta utbudet av möbler, kontor, design, textil och övrig inredning för såväl hem som offentlig miljö. Mässan räknas idag som en av de mest intressanta designmässorna i världen.

Under lördagen är den designintresserade allmänheten välkommen kl 13.00 - 18.00. Och då kommer jag att vara där...=))

Här är ett litet smakprov om vad som finns att kika på ....

Sir Paul Smith utsedd till Guest of Honour 2010

Sir Paul Smith är främst känd som modedesigner, men han har också formgivit möbler och möbeltyger. Bland annat skapade han år 2002 Mondo-kollektionen tillsammans med Cappellini och år 2003 lanserade han möbeltyget "Bespoke" för Maharam. Han designar också en serie mattor för The Rug Company.

 

50-talets Viola Gråsten lanseras igen

Viola Gråsten revolutionerade den svenska textildesignen när hon slog igenom på 1950-talet. Hon jobbade med både kraftiga färger och enkla strama mönster. 1954 var hon en av formgivarna bakom NK Textilkammares Signerad Textil. Kollektionen finns fortfarande i dag på Ljungbergs.

 

Bambumöbler - Snyggt och miljövänligt

Att välja bambu är att välja en bättre framtid. Nu finns det möjlighet att göra en insats för miljön och samtidigt inreda sitt hem stilfullt och exklusivt. Bambumöblerna från Gerad Collection tillverkas i fanér eller hela stockar av bambu och designas av den fransk kanadensiska designern Gerard Dauplay

 

Inred som Armani !

På Manhattan i New York har Giorgio Armani inrett sin lägenhet med bambumöbler från Gerard Collection.

FAKTA OM BAMBU

•Bambu är en grässort
•Bambu odlas utan gifter och konstbevattning
•Bambun tar hand om 5 gånger mer koldioxid än andra likartade växter.
•Bambun omvandlar koldioxid till syre och återger 35% mer syre än träd.
•Bambu är biologiskt nedbrytbar
•Bambun är en naturligt antibakteriell växt
•Bambun förbättrar snabbt undermålig jordmån på stora ytor.
•Bambun kräver inte återplantering
•Vid skördning av Bambu skadas inte regnskogen

 

Återkommer med mer inspiritation från mässan senast söndag.

 

KRAMIZ:)

 


Hej hej hej..


Visst är det mysigt med vinterdagar när det är runt -0 och solsken, men ack ack ack...........vad massor av snö kan ställa till det! Häromdan när jag kom hem möttes jag av en förtvivlad make,som såg hela sin semester försvinna tack vare drivor med snö på taket till vår uteplats. Snön har legat så länge nu och den blir ju så tung, så tung att den har knäckt alla våra pelare som håller upp taket till uteplatsen. Men det är bara att bita ihop och försöka rädda det som går.

Det bästa som finns nu i denna ihållande kyla är att duscha riktigt varmt,och visst vore det väl mysigt om man hade en sån här duschvägg med mönster från Ulrika Hydman-Vallien. Finns hos Noro Scandinavia www.noro.se




Åter imorgon, nu tänkte jag fördriva lite tid på FaceBook
//Clary

 

 


Pressmeddelande från Bemz....



WOW............har ni sett vad häftigt!!






Bemz lanserar nytt designsamarbete med Lisa Bengtsson - färgsprakande drömmar och minnen från förr Bemz, företaget som gjort sig kända för sina skräddarsydda överdrag till Ikea-soffor, lanserar nu två nya mönster av designstjärnskottet Lisa Bengtsson - Baronessa och Sir Harald. Det drömska Baronessa, i färgställningarna rosa/blå och grön/brun för tankarna till blomstrande slottsparker och romantiska vårkänslor. Sir Harald å sin sida är en modern nostalgitripp, med inspiration från Lisas förfäder. Mönstrena trycks på Bemz eget 100% bomullstyg, och går att beställa som överdrag till ett stort antal Ikea-soffor och fåtöljer från och med tisdag 9 februari.


Undrar om det blir vår-rusning till Ikea, jag kommer garanterat att åka dit

Trevlig fortsättning på lördagen .............själv ska jag städa här hemma idag.//C

Akvareller av Laila Wickström


Jag har fått förmånen att skriva om underbara konstnärinnan Laila Wickström



Jag träffade henne på formex och fick mig en liten pratstund med henne, och vilken otrolig människa hon är.Mest känd är hon för sina verklighetstrogna akvarellmålningar på vykort, du har säkert sett hennes målningar på t.ex vykort med tänkvärda ord och meningar, men hon gör och säljer även böcker och har gjort lite andra roliga saker också. Bara titta och njut........
Mer om henne kan du läsa på www.lailaw.com




Akvarellmålningar:Laila Wickström



"Mitt i verkligheten"                "Äppelblom "        " Hellre överviktig än skitviktig"



Böcker och Receptböcker av:Laila Wickström



"Potatisrecept"                                   "En kram om dagen är bra för magen"


Må gott.........C




Ännu fler....eller mer......=))


Gomorron.........eller rättare sagt god middag gott folk.Idag har jag tagit sovmorgon,sitter och jobbar lite med intressanta (förhoppningsvis) inlägg till Bloggen.

Move Me AB är ett företag i Malmö, de jobbar med inredning och har dessutom distans utbildningar.Om du är intresserad av att förkovra dig inom inrening, kan jag verkligen rekomendera deras kurser. De har en grundkurs där du får ett diplom när du är färdig,och vill du fortsätta så har de även en fortsättningskurs där du kan bli certifierad inredare.
adressen till deras hemsida är: www.moveme.se
Själv har jag gått grundkursen, och när plånboken tillåter tänker jag även gå fortsättningskursen.

Och är du ännu mer intresserad av inredning, så finns det en hel portal med olika inredningsbloggar på adress: www.inredningsbloggar.se

Snart är det äntligen dags för alla vår växter,nytt för våren 2010 finns hos www.indoorsprings.com här hittar vi en massa fina blomlådor i alla möjliga roliga glada färger.Och dessutom ett självbevattningssystem som placeras i blomlådan.




Snart vår.......................

Till dig från mig/Clary

Mmmmmmmmmm......mums choklad


Jag måste bara berätta om en så underbart god choklad, det godaste jag någonsin ätit faktiskt......gottegris som man är =)
Men först en liten historia som hände mig för många herrans år sen och som jag kommer på mig själv med att tänka på titt som tätt..........Jo, när barnen var små så hade jag ett städjobb på kvällen på ett kontor i Danderyd,helt fantastiska människor som jobbade där.Men från det ena till det andra så brukade jag hoppa över middagen innan och åt hellre när jag kom hem från jobbet.Men hungrig var man ju såklart innan jag åkte och desto hungrigare blev jag ju desto senare på kvällen det blev.Nu var det ju så att de var väldigt snälla och omtänksamma människor jag städade åt, och det var precis som om dom visste mitt dilemma med att vara hungrig.Så varje kväll hade de alltid lämnat något ätbart, det kunde vara en burk kakor, kanelbullar m.m...................som jag trodde var till mig!
En kväll när jag kom gjorde jag som jag brukade......går direkt in i pentryt för att se vad som jag skulle mumsa på den här kvällen, mitt på bordet står ett fat med en sockerkaksform, mmm tänkte jag ah sockerkaka va gott! Döm om min förvåning när jag lyfter på sockerkaksformen.........!!! ett TOMT fat och där på fatet ligger en lapp och på lappen står det.........GOTTESGRIS!!..........hahahaaaa

Chokladen som jag vill berätta om finns hos www.chokladfontan.nu, sätt en maschmallows på en pinne och håll den under den rinnande ljummna vita,ljusa eller mörka chokladen..............jag trodde jag var i himlen sååååååå gotttt.
Ett tips inför Alla Hjärtans dag kanske, fontänen går både att köpa och att hyra.


Bilder från www.chokladfontan.nu


Nu är klockan 23:45, och det börjar bli dags att krypa ner i sängen, imorgon är det en administrativ dag igen.
Sov Gott
//C

Smart sak till köket...



På Formex mässan träffade jag formgivaren Miika Mansikkamaa, han lanserade sin nyhet Magisso Disktrashållare.
Ett helt suveränt och enkelt sätt att hänga sin disktrasa på, och dessutom slippa illaluktande blöta trasor som hänger i vägen tycker jag.......när de hängs över kranen.
Magisso är en disktrashållare som fästes med starka dubbla magneter, en på insidan och en på utsidan av hon. Disktrashållaren kan vikas åt sidan eller plockas bort.

Den installeras på några sekunder utan åverkan på hon.

Magisso är utvecklad och formgiven i Finland. Produkten skapades av Miika Mansikkamaa, själv en heminredningsentusiast som avskydde det faktum att han använde sin designade vattenkran till disktrashängare. Dessutom var disktrasan alltid i vägen eller försvunnen när han skulle använda den. Idén med att använda två magneter dök upp när han utförde partytricket med att förflytta en tändsticksask på bordet utan att röra vid den.

Magisso Disktrashållare finns i tre utföranden:
Rostfritt stål i rak respektive böjd arm samt i plast.


Bilder från
www.dinamant.com

Ytterligare en smart sak som iallafall jag tänker skriva upp på min önskelista är det här strykbräde skåpet...


Look Ironing Board

Formgivare: Jan Dranger

 

Med Look göms en strykbräda av normalstorlek smidigt och elegant bakom en spegeldörr. Med ett enkelt handgrepp fälls strykbrädan upp och ner.

Bilder från

www.dinamant.com

 

Allt för idag.................åter imorgon =))

 

 




RSS 2.0